×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تاریخچه پژوهشکده گوارش و کبد

بسم الله الرّحمن الرّحیم

مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1379 شروع به فعالیت نموده است. در طی سالیان متمادی با درنظر گرفتن اساسنامه خود تلاش روزافزونی به منظور ارتقاء سطح و جایگاه پژوهش‌ها علوم بالینی و علوم پایه و ملکولی با درنظر گرفتن حیطه نگرش خود بر بیماری‌های گوارش و کبد، انجام داده است. ارتباطات علمی و بین‌المللی متعدد، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مهم و با اهمیت، تربیت نیروی متخصص پژوهش محور، بکارگیری از نیروهای پژوهش‌گر و محقق جوان و تأسیس آزمایشگاه‌های تخصصی و منحصر به فرد برای تحقیقات پایه، از جمله دستاوردهای این مرکز در طی دهه گذشته بوده است. در همین راستا برنامه‌های تحقیقاتی و پژوهشی مرکز تحقیقات به گونه‌ای بوده است که تأسیس دو مرکز تحقیقات دیگر یعنی مرکز تحقیقات مطالعات بیماری‌های منتقله از آب و غذا و مرکز تحقیقات علوم پایه و اپیدمیولوژی بیماری‌های دستگاه گوارش از دستاوردهای گسترش مطالعات علمی و هماهنگی با ارتقاء علمی کشور در چند سال اخیر بوده است. روند رو به رشد کمی و کیفی فعالیت‌های پژوهشی این مجموعه علمی همانند سازمان‌های   علمی و تحقیقاتی در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته به سمت توجه بیشتر و اهتمام در تقویت، تثبیت و ارتقاء شاخص‌های مختلف تولید علم و پژوهش از طریق برنامه ریزی، تفکر علمی، سازماندهی و طراحی پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی مصروف شده است. از جمله پیشرفت‌های این پژوهشکده در طی چند سال گذشته که با همت و تلاش وصف‌ناپذیر ریاست آن صورت گرفته است، توسعه فیزیکی و ارتقاء کیفی مکان فعالیت پژوهشکده می‌باشد که بیش از 7000 متر مربع مساحت مفید را دربرمی‌گیرد.

جای بسی خوشبختی است که در تاریخ 16/12/1393 این مجموعه علمی به عنوان یکی از قطب‌های علمی کشور موفق به دریافت مجوز فعالیت به عنوان پژوهشکده علوم و بیماری‌های گوارش و کبد شده است. دستاوردهای دهه گذشته به پژوهشکده این امکان را می‌دهد تا همانند دیگر ارکان علمی کشور همانند فرموده مقام معظم رهبری در جهاد علمی مشارکت فعال داشته باشد و در همین راستا بیش از پیش نیازمند بازنگری و ارزیابی برنامه‌های گذشته خود به منظور تدوین برنامه‌های راهبردی برای دوره جدید چهار ساله می‌باشد. بدیهی است بکارگیری راهبردهای حیاتی و اصلی برآمده از خرد جمعی پژوهشگران و مدیران ارشد این پژوهشکده در کنار بینش علمی و تجربه ریاست می‌تواند ضمن تقویت ظرفیت علمی و توان هدایتی پژوهشکده، و در نظر گرفتن مختصات علمی فعلی و دورنمای درنظر گرفته شده برای این مجموعه، چگونگی طی مسیر علمی خود را با بکارگیری چهارچوب‌های دقیق علمی و پایش دوره‌ای و منظم فراهم نماید.

بدیهی است توجه به اسناد بالا دستی به عنوان مستندات مکتوب کشوری و ملی و در نظر گرفته سیاست‌های کلان سلامت کشور از جمله:

سند چشم‌انداز برای 1404 ابلاغی توسط رهبر معظم

برنامه توسعه پنج ساله کشور

رئوس عناوین علمی در نقشه جامعه علمی کشور

سیاست‌های کلان سلامت ابلاغی رهبر معظم

چهارچوب فعالیت قطب‌های علمی در حیطه علوم پزشکی

به همین منظور پس از دستور ریاست محترم پژوهشکده کار گروهی برای ارزیابی موارد فوق تشکیل شد و منجر به تدوین برنامه‌های راهبردی پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد برای یک دوره چهار ساله گردید.

لینک علم سنجی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد

https://usid.research.ac.ir/Pajooheshkade.php?id=11

  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
تنظیمات قالب